3 tips om goedkoper te winkelen

Het leven wordt steeds duurder en dit merk je overal, ook met het winkelen. De prijzen stijgen snel en ook het winkelen is duurder geworden. Toch zijn er een hoop tips om goedkoper te kunnen winkelen. Hier lees je meer over de beste drie tips om goedkoper te winkelen.

Tip 1: kijk naar de aanbiedingen

De belangrijkste tip voor het goedkoper winkelen is om te kijken naar de aanbiedingen. Dit kan je vaak online vinden of in de folders maar uiteraard ook in de winkel zelf. Vaak kunnen de aanbiedingen per dag verschillen dus het is handig om dit dagelijks even te checken.

Ook heb je in een bepaalde tijd van het jaar acties met heel veel aanbiedingen. Zo hebben de supermarkten altijd een tijd waarin veel producten bijvoorbeeld 1 euro zijn of 1+1 gratis. In deze periode is het belangrijk om extra veel in te slaan zodat je een stuk goedkoper uit bent.

Voor andere winkels bijvoorbeeld een kleding winkel of een Electra winkel dan kun je het beste producten kopen met bijvoorbeeld black Friday. Er zijn dan vaak hele hoge kortingen van tot wel 50% korting en in sommige gevallen zelfs meer.

Extra tip: koop in de supermarkt huismerk en ga niet voor de echte merken. Dit kost vaak veel meer geld en het verschil tussen de producten is vaak minimaal.

Tip 2: ga online winkelen

Nog een handige tip is om online te winkelen. Dit is in veel gevallen een stuk goedkoper dan als je zal gaan winkelen in een winkel. Ook heb je veel meer winkels online dan fysiek. In Nederland zijn er ruim tachtigduizend webwinkels. Dit aantal is een stuk hoger dan de fysieke winkels. Het voordeel dat er zoveel online winkels zijn is dat je dus meer keuze hebt om goedkope producten te kunnen kopen.

Je kunt ook je boodschappen online bestellen in een online supermarkt en wat dus geen fysieke winkel is. Deze online supermarkten zijn ook vaak goedkoper dan een fysieke supermarkt. Ook zijn hier vaker leuke aanbiedingen te vinden en kun je dus ook een hoop uitsparen.

© Pixabay.com

Tip 3: maak een lijstje

Ook een handige tip is om een lijstje te maken wat je echt nodig hebt. Dit zal je misschien al doen bij het boodschappen doen. Belangrijk is om je dan ook echt aan dat lijstje te houden en geen extra producten te kopen.

Ook is het belangrijk om een lijstje te gaan maken voor alles wat je wilt kopen buiten de boodschappen om. Koop geen producten die je niet noodzakelijk nodig hebt maar koop echt alleen de producten die je wel nodig hebt. Maak bijvoorbeeld een lijstje hoeveel je wilt uitgeven aan kleding in de maand en ga hier dus niet overheen. Koop ook geen merkkleding want dit kost vaak veel meer geld terwijl er ook hele goede kleding verkrijgbaar is voor een stuk minder geld. Op deze manier zorg je er dus voor dat je niet te veel uitgeeft per maand.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Comment

  1. Budgetwinkelaar says:

    Ik zal jullie de goedkoopste tip geven: niets kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *