4 tips om goedkoper kledij te kopen

Het leven wordt steeds duurder en duurder. Het spreekt dan ook voor zich dat we altijd op zoek zijn naar goede manieren om wat geld te besparen. Kleding is voor veel mensen één van de grootste happen uit het budget. Maar hoe pak je dat nu aan? Besparen op kleding zonder daarom meteen over te gaan op niks meer kopen? Er zijn gelukkig wel wat manieren om dat te doen. Hier zijn alvast vier tips om goedkoper kledij te kopen!

Denk eens aan tweedehands

Tweedehandskleding heeft een slechte naam bij heel wat mensen. Dat is echter vooral gebaseerd op vele jaren geleden toen tweedehandskleding synoniem stond met lelijke en afgedragen spullen. Vandaag de dag vind je in elke stad wel een winkel gespecialiseerd in tweedehandskleding van topkwaliteit. Er zijn dan ook heel wat mensen die kleding na slechts enkele keren dragen al doorsturen richting een volgende drager. Het voordeel van dit type kleding? Het is een stuk goedkoper voor je dan de volle prijs te betalen. Bovendien is tweedehandskleding kopen ook nog eens goed voor de natuur. Er hoeft minder nieuwe kleding geproduceerd te worden. Tweedehandskleding vind je in gespecialiseerde winkels maar ook op marktplaatsen en bij de kringloopwinkel.

Vergelijk bij verschillende winkels

Er is vaak een gigantisch verschil in prijs afhankelijk van de winkel die je binnenstapt. Betekent dat daarom dat je uitsluitend nog moet gaan winkelen in winkels als Wibra en Zeeman? Natuurlijk niet. Het betekent wel dat het kan lonen om als je verliefd bent geworden op een bepaald kledingstuk even de winkels te vergelijken. Dezelfde modellen met kleine verschillen erin kan je vaak terugvinden bij diverse goedkopere winkels. Het kost wel iets meer moeite maar kan op termijn je wel wat besparen!

Ga eens langs een outlet

Een outlet is een concept dat bijna iedereen wel kent. Het zijn vaak pop-up winkels of gespecialiseerde shops die merkkleding in bulk inkopen en aan een lage prijs verkopen. Je hebt designer outlets doorheen het land maar ook winkels die kleding van gewone merken aan outletprijzen verkopen. Dergelijke winkels bezoeken kan een handige stap zijn om jouw garderobe te vullen een slechts een schijntje van het bedrag dat het normaal zou kosten. Een goede tip bij dergelijke outlets is wel om te letten op wat je ook echt uitgeeft en niet enkel op de korting. Elke euro die je spendeert is en blijft een euro die je aan het spenderen bent.

© Pexels.com

Koop uitsluitend in de sale

Kledingwinkels zowel online als fysiek werken bijna altijd met collecties. Dat betekent dat je enkele keren per jaar een nieuwe collectie kunt verwachten. Dat betekent ook dat wat nog niet verkocht is van de oude collecties binnen de enkele weken of maanden aan korting te verkrijgen valt. Koop je altijd alles in de sale? Dan ga je een stuk minder uitgeven dan wanneer je alles koopt als het net uit is. Ook online hebben de meeste webwinkels een leuke sale pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *