Zo bespaar je op jouw winkelbudget

Het leven lijkt enkel duurder en duurder te worden. De energiekosten swingen de pan uit en ook in de supermarkt lijken de prijzen enkel maar omhoog te gaan. Het is dan ook maar logisch dat heel wat mensen op zoek zijn naar manieren om geld te besparen. Dat kan je doen door luxegoederen en uitstapjes te schrappen maar ook in je winkelbudget is er vaak wel ruimte om te besparen. Maar hoe pak je dat nu aan om te besparen op jouw winkelbudget? Hier zijn enkele tips!

Zet een maandbudget

Het grote probleem bij veel mensen is dat ze gaan winkelen in de supermarkt zonder een vast budget. Dat betekent ook dat je zonder veel problemen aan elke grill tegemoet komt en vaak de duurdere producten mee naar huis neemt. Een uitstekende oplossing om dit te voorkomen is om te werken met een maandbudget voor de supermarkt. Op die manier heb je een maximaal bedrag om te besteden in de supermarkt en let je veel meer op. Vind je het toch lastig om je te houden aan het budget? Dan kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om enkel cash mee te nemen en de bankkaart thuis te laten. Geld dat je niet hebt kan je niet uitgeven!

Ga niet met honger winkelen

Het ergste dat je kunt doen voor een winkelbudget? Gaan winkelen met honger en dorst. Als je gaat winkelen met honger dan ziet alles er heerlijk uit en kom je thuis met heel wat meer boodschappen dan je normaal mee zou nemen. Bovendien is het zo dat je dan sneller grijpt naar ongezonde producten en minder goede beslissingen neemt. Ga je winkelen? Doe dat dan niet met honger maar met een gevulde maag. Zo is jouw weerstand tegenover de diverse invloeden die de supermarkt brengt op zijn grootst!

Hou de promo’s in de gaten

De diverse supermarkten zijn zich er natuurlijk ook van bewust dat er een concurrentiestrijd is tussen hen voor de consument. De verschillende winkels pakken dan ook vaak uit met leuke promoties en kortingen. Door de uiteenlopende promo’s in de gaten te houden kan je heel wat besparen.

© Pexels.com

Neem een lijstje mee

Besparen op jouw winkelbudget kan je niet enkel doen door met een vast budget te werken. Een goed idee is ook om altijd te winkelen met een lijstje. Door met een boodschappenlijst te werken hou je je aan wat je op voorhand had bepaald. Nog veel beter dan dat: je vermijdt ook dat je producten in huis haalt puur op basis van impulsieve beslissingen.

Koop seizoensgebonden

Elk seizoen heeft zo zijn eigen producten die in die periode geproduceerd worden en dus goedkoper zijn. Producten die niet uit het seizoen zelf komen zijn in de regel geïmporteerd en dan ook duurder dan groenten en fruit van uit de eigen streek. Goedkoper winkelen kan dus ook door te mikken op seizoensgebonden producten. Bovendien steun je zo ook de lokale economie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *