4 tips om minder uit te geven

Wil je graag wat geld overhouden en wat kunnen sparen of moet je echt gaan bezuinigen op je uitgaven. Wat de reden ook is er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen. We geven je daarom hieronder vier tips om minder uit te geven.

Tip 1: Eten en drinken altijd zelf meenemen

Een lekker kopje koffie onderweg bij een tankstation of horecagelegenheid. Een heerlijke lunch of diner bij een restaurant, lunchroom of eetcafé. Als je deze bedragen eens bij elkaar op telt schrik je misschien wel wat je per maand hier ongeveer aan uitgeeft. Gelukkig is er wel een oplossing om minder aan eten en drinken buiten de deur uit te geven. Neem als je weggaat altijd zelf eten en drinken mee. Want als je het zelf meeneemt geef je veel minder uit aan spontane etentjes.

Tip 2: Waarom wil ik dit kopen?

Het is niet zo vreemd dat we in winkels vaak geneigd zijn om impulsaankopen te doen. We zien iets liggen en we willen het soms gelijk aanschaffen. Wil je minder geld uitgeven, dan moet je een manier zien te vinden om je door dit soort dingen niet te laten verleiden. Een lijstje maken en je aan het lijstje houden is een optie. Daarnaast kan je ook met jezelf afspreken dat je het artikel niet direct meeneemt, maar er eerst nog even rustig thuis over na gaat denken.

Dat je aan jezelf de vraag stelt waarom wil ik dit ook alweer kopen? Heb je er een goede reden voor? Dan kan je de volgende dag of dezelfde week nog even terug naar de winkel gaan. Weet je eigenlijk na thuiskomst al niet meer waarom je het wilde kopen? Dan heb je het heel goed gedaan. Je bent niet verleid om het artikel gelijk als impuls aan te kopen. Door minder verleid te worden door impulsaankopen geef je automatisch ook minder uit

© Pexels.com

Tip 3 : Kijk eerst eens wat er nog in huis is

Moet er iets vervangen worden of wil je iets gaan doen. Ren dan niet meteen naar de winkel om alles te kopen. Maar maak eerst even tijd om te kijken wat er nog in huis aanwezig is. Stel je voor je bent van plan een taart te gaan bakken en je gaat direct naar de supermarkt om alles voor je taart te halen. Bij thuiskomst zie je ineens dat je in je voorraadkast eigenlijk alle ingrediënten ervoor nog in huis had. Meestal weet je niet eens meer wat er allemaal nog in huis is. Gaat er iets stuk kijk bijvoorbeeld eerst eens op zolder of in de schuur wat je nog hebt liggen. Anders geef je onnodig geld uit. Het kost misschien wel wat tijd maar ook dit is een goede tip om minder uit te geven.

Tip 4: Voorzichtig met aanbiedingen inslaan

Aanbiedingen en korting we zijn er dol op. Als er iets in de aanbieding is dat we kunnen gebruiken dan zijn we al snel geneigd om er een heleboel van in te slaan. Het is tenslotte in de aanbieding dus het levert een besparing op. Lang houdbare producten zoals waspoeder, keukenrollen of schoonmaakmiddelen vormen niet een echt probleem. Zolang er genoeg opbergruimte is. Maar het gaat vooral over producten die minder lang houdbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aanbieding van vier potten pindakaas voor tien euro. Als je eigenlijk al van tevoren weet dat er in jullie huishouden maar weinig pindakaas wordt gegeten is het niet verstandig om deze aanbieding in te slaan. In het ergste geval moet je een aantal potten weggooien omdat ze ondertussen in je voorraadkast al ver over datum zijn gegaan. Denk daarom goed na voor je een aanbieding in gaat slaan. Ook hier kan je minder geld aan uitgeven.

Met deze vier tips lukt het je wellicht ook om wat minder geld uit te geven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *