Mooier zijn met kort haar

Het is al een hele tijd zo dat lang haar synoniem staat met vrouwelijkheid. De meeste vrouwen dragen hun haar dan ook lang of toch op zijn minst halflang. Vrouwen met een kort kapsel zie je niet of nauwelijks in het straatbeeld verschijnen. Dat is een vaststelling die vandaag de dag echter mondjesmaat lijkt te verdwijnen. Wij als mensen zijn meer openminded dan vroeger en bovendien zijn er ook heel wat redenen te bedenken waarom kort haar net mooier is dan lang. Hoe dat komt? We zetten het even op een rijtje.

Het benadrukt de gezichtskenmerken

Lang haar is de standaard bij vrouwen geworden brengt ook enkele zaken mee waar sommige vrouwen geen rekening mee houden. Zo is kort haar de betere keuze als je jouw gezichtskenmerken wilt benadrukken. De lijnen in het gezicht en ook de nek komen beter uit de verf met kort haar versus lang haar. Ben je tevreden met de look van jouw gezicht? Dan is dat een sterke reden om te kiezen voor kort haar.

Het draait om zelfvertrouwen

Net omdat lang haar de standaard is geworden voor vrouwen kan kort haar een sterk psychologisch effect hebben. Vrouwen die naar buiten durven komen met een kort kapsel stralen zelfvertrouwen uit. Ze tonen dat ze zich niet laten conformeren door de maatschappij en een risico durven nemen. Dat op zich is al aantrekkelijk voor mannen en trekt ook echt de aandacht. Bovendien kan je ook als vrouw zelf sterker in je schoenen staan door de wetenschap dat jij doet wat velen niet aandurven.

Het is trendy

Kort haar is meer en meer aan het opkomen bij vrouwen en ook bij bekende vrouwen is dat het geval. Heel wat beroemdheden hebben de laatste jaren op zijn minst af en toe voor een kort kapsel gekozen. Om maar een paar namen uit een lange lijst te nemen: Halle Berry, Rihanna, Miley Cyrus en Jennifer Lawrence vielen of vallen allemaal te bewonderen met een kort kapsel. Als dergelijke rolmodellen zich een dergelijk kapsel aanmeten is dat enkel maar positief voor het sexy imago van kort haar.

© Pexels.com

Het is gemakkelijk

Een vrouw met kort haar toont aan de wereld dat ze om haar looks geeft. Het toont echter ook dat je niet bereid bent om uren op een dag bezig te zijn met jouw kapsel perfect te krijgen. Lang haar is een stuk arbeidsintensiever en tijdsintensiever om te verzorgen en in model te krijgen. Daarenboven hoef je je nooit zorgen te maken over kort haar dat in de weg gaat hangen. Ook in huis ben je een stukje sneller klaar met kort haar. Het droogt sneller en je hebt met minder haarverlies te kampen. Dat is absoluut iets waar anderen dankbaar voor zullen zijn.

Er zijn heel wat redenen om als vrouw voor een kort kapsel te kiezen. Dat gaat van economische tot praktische maar ook tot esthetische. Een vrouw met een korte coupe is op zijn minst even aantrekkelijk als een vrouw met lang haar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *